Jeroni Guiem Obrador                 - TSHOCKCULTURAEMOCIONAL                   D A D
DEDICAT ALS REFUGIATS DE SÍRIA.
DEDICADO A LOS REFUGIADOS DE SIRIA.
En Català i en Castellano (versión original)

ESTRENO CASTELLANO: JUNIO 2017 EN FESTIVAL FACYL SALAMANCA.
con la colaboración directa de D. Fernando Arrabal.
Dosier Castellano en : info@tshock.org
English achievement : info@tshock.org

FESTIVAL TRASATLÁNTICO BUENOS AIRES Y MONTEVIDEO.
///
FESTIVAL FES+CHAPEAU (SANT PERE DE RIBES 2017)
///
FESTIVAL S´ILLO DE CAN TIMONER 
///
FIRA B!
/// 
MUSEU ES BALUARD ,
 en motiu d´Alfred Jarry
/// 

Estrenat en Català el 15 d'Octubre del 2015 
al TEATRE PRINCIPAL DE PALMA.
15 funcions en Català.

Próximo estreno en castellano en Salamanca, Julio 2017. Gira Sudamericana en Agosto 2017.

CATALÀ   //   ESPAÑOL   //   ENGLISH
  
 A la fotografia: Fernando Arrabal amb Joan Manel Vadell, Guiem Juaneda i Jeroni Obrador.


L ́Arquitecte i l ́Emperador D ́Assíria.
Dedicat als refugiats de Síria i a tots els refugiats.

FERNANDO ARRABAL. COMÈDIA PÀNIC.CRÍTICA EN CASTELLANO:

 
Sobre l'autor: 


«Fernando Arrabal és l'autor d'un teatre genial, brutal, sorprenent i joiosament provocador. Un potlatch dramatúrgic on la ferralla de les nostres societats avançades es carbonitza a la pista festiva d’una revolució permanent. Hereu de la lucidesa d'un Kafka i de l’humor d'un Jarry; per la seva violència s'emparenta amb Sade o amb Artaud. Però és probablement l'únic en haver portat la irrisió tan lluny. Joiosament lúdic, rebel i bohemi, la seva és la síndrome de la nostra època de filferrades: una forma de mantenir-se alerta». Dictionnaire des littératures de langue française, Editions Bordas. Premi Nacional dues vegades, premi Nadal i Premi Nacional a França, entre d'altres, fundà el 1963 el grup Pànic amb Alejandro Jodorowsky i Roland Topor . És «Transcendent Satrape (Pataphysique)» del Collège de Pataphysique des de 1990. Amic d'Andy Warhol i de Tristan Tzara, va estar tres anys en el grup surrealista d'André Breton, cosa per la qual Mel Gussow el considera l'únic supervivent dels «tres avatars de la modernitat»


Sinopsi de L ́Arquitecte i l ́Emperador d ́Assíria:

L'Arquitecte és un ésser humà salvatge a qui la natura obeeix i que viu sòl a una illa deserta. Però un gran accident, li deixa un nou acompanyant, un individu del més comú dels mortals, que es farà pasar per Emperador d'Assíria i voldrà educar-lo, per tal de tenir un súbdit. Però les suposades classes es converteixen en un joc esborrajat i a poc a poc el joc teatral es converteix en un plató terapèutic, on l ́accidentat descobreix la intoxicació del poder sobre sí mateix i necessitarà transformar uns valors oxidats o equivocats sobre l'enteniment del món, la familia i la sexualitat.
Una obra teatral on la posada en escena es sitúa a l´actualitat política internacional, fent aparéixer tant al president de Síria, com a Donald Trump com a la canciller Angela Merkel, donant-li sentit al guió de Fernando Arrabal. 

Programa de mà:

Pocs textos i autors del denominat `teatre pànic ́ hi ha al món. I molt poques posades en escena com a comèdia pànic.
Tal vegada no oblidin mai aquest Arquitecte i Emperador d ́Assíria, on la lluita entre la neurosi del poder i la matèria, els agafarà de la mà per a passejar per la ridícula creació humana i les seves transgressions familiars, religioses i sexuals. Tal vegada, simplement, ens riurem de nosaltres mateixos i, feliçment, obrirem els ulls cap a un horitzó més a pler. Sempre podrà intentar quedar com va entrar, amb un cert esforç, és clar. Cap segon que passa és com l ́anterior. El gran accident de l ́univers no és ni més ni manco que la vida mateixa. Celebrem-ho...
Jeroni Guiem Obrador
Agrair les aportacions al procés creatiu del muntatge a D. Fernando Arrabal, Enric Ases, Xevi Casals, així com a Can Timoner-Assoc.Cultural Anagnòrisi i als seus socis.

Fitxa Artística i Tècnica:

Producció: Antònia Rosselló Rigo (Tshock)
Tècnic: Laura Garcías.
Gestió: Rita Picó.

Intèrprets: Jeroni Obrador i Guiem Juaneda.
Direcció escènica i creativa: Jeroni G. Obrador.

Escenografia: Catalina Obrador. Beatriz Bobenrieth, Madre y Padre: Ana Cortés.

Utilleria:  Maribel Moreno, Dos Monos, Guillem Vicens, Tomeu Vidal, Llorenç Garrit,  Catalina Vidal, Miquel Ferrer, Enric Irueste,
Tomeu Estelrich i Catalina Obrador.
Vestuari: María Miró.
Traducció de l'obra: Catalina Font, Jeroni G. Obrador.
Cartelleria:  Mariana Sarraute,
Fotografía, il.luminació:  Joan Vidal.

Producció pròpia i independent de Tshock Cultura Emocional.

Sobre el Director:

Jeroni Obrador és autor de La guerra de les imatges, considerada internacionalment com la tragicomèdia dels indignats del món. Especialista en teatreteràpia, destaca a les seves direccions l'ànim de transformar l'espectador, jugant la simbologia social i personal de tal manera que un es pugui adonar de quins són els seus valors i com els utilitza. Destaquen les seves direccions de Parasceve, de Blai Bonet, i Narco (text propi), així com les seves ajudanties tant de dramatúrgia com de direcció a Pepa Gamboa i la seva “La casa de Bernarda Alba” amb gitanes analfabetes de El Vacie, Sevilla, i a Cristóbal Jodorowsky al seu teatre Psicomàgic a Bons Aires i Sevilla.

Sobre la Productora:

Tshock Cultura Emocional és una productora jove de Mallorca. Va néixer fa cinc anys amb l'ànim d'investigar i aplicar la tècnica pedagògica i terapèutica a la tècnica teatral i a la seva posada en escena. És per aquest motiu que investiga diferents gèneres teatrals i disciplines.

Crítica: 

"M’atrapa la relació entre els personatges, el fet que res sembli el que pareix a primera vista, la dependència, malaltissa, la simbiosi, el joc de miralls deformats que es produeix… la vehemència com es manifesta tot plegat i com brilla aquesta en mans de dos actors -Joan Manel Vadell i Guiem Juaneda- en estat de gràcia. Més enllà de copsar l’essència del teatre pànic -moviment al qual pertany el text original-, d’expressar la por, de manejar l’humor i la intel·ligència i la confusió, Jeroni Obrador ha clavat el càsting. Impacten les transformacions de Vadell i l’energia de Juaneda, convenç la seva coordinació i la química que exhibeixen a l’escenari.”  Rafa Gallego, Fancultura.
"L ́Arquitecte i l ́Emperador d ́Assíria posee su mejor baza, en mi opinión, en sus dos únicos y fantásticos intérpretes: Joan Manel Vadell y Guiem Juaneda”  Xisco Rotger. Diari de Mallorca.

Sobre l´estància de Fernando Arrabal als assajos a Mallorca:

Fernando Arrabal va assistir als assajos de l´obra i va fer una conferència al Festival Independent S´Illo de Can Timoner, les seves declaracions als medis fóren:

”Me parece grandioso el trabajo de Obrador, entre los mejores que se han hecho.” Fernando Arrabal, Cultura, El Mundo.
“Yo he visto muchas direcciones, unas muy buenas, otras muy malas, otras de medio pensionista. Tal y como se ha concebido la dirección aquí, me parece extraordinaria” Fernando Arrabal, Ib·3 Telenotícies, 14/10/2015.
 

 
Va fer aportacions a l´atrezzo amb la col.laboració de l´escenògrafa Catalina Obrador, dos dies abans de l´estrena al mateix Teatre Principal de Palma.
Jeroni Obrador: 647164507


 
  
Editor de páginas web alojado en Vistaprint